Световен ден на туризма е! Нова забележителност откриват в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10108
Световен ден на туризма е! Нова забележителност откриват в Пловдив

Световният ден на туризма празнуваме на днешния 27 септември. За първи път е отбелязан е през септември 1979 г. в Испания, по време на третата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организацията на обединените нации.

Именно тогава се взема решение за тържествено отбелязване на Световния ден на туризма, като неговото начало се поставя през следващата 1980 година.

Изборът на датата - 27 септември 1980 г., съвпада с едно много важно събитие в световния туризъм, а именно десетгодишнината от приемането на Устава на Световната организация по туризъм към Обединените нации – 27 септември 1970 година.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров днес ще пререже символично лентата на най-новата туристическа атракция в града - археологическите находки на територията на групов паметник на културата „Историческа зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив” в сградата на Търговски център Star Gallery ( магазин H&M на Главната улица).
 
Така от понеделник, Източният сектор на Античния стадион на Филипопол, намиращ се в Търговския център, се отваря за пловдивчани и гости на града.
 
Вече ще могат да се видят всички разкрити части от Римския стадион – на площад Римски стадион, археологията под „Екселсиор“ и най-новата под магазина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина