Спецпрокурори разпитваха с часове общински съветници заради сделката за Панаира

Автор: Благовест Андонов 7365
Спецпрокурори разпитваха с часове общински съветници заради сделката за Панаира

Първите разпити на пловдивските общински съветници от мандат 2003 – 2007 година в спецпрокуратурата в София са продължили с часове, а обвинителите били изключително дръзки във въпросите си за сделката за „Пълдин туринвест”, научи TrafficNews.

Призовки за сделката за Панаира са получили всички 51 съветници от мандата на д-р Иван Чомаков, когато се създава смесеното дружество с Георги Гергов, което по-късно поглъща Панаира и редица апетитни имоти под тепетата.

Прокурорите са искали пълна хронология на събитията преди тя да влезе за гласуване в Общинския съвет, като са разпитвали съветниците за къщите в Стария град, Панаира и другите апортнирани имоти в дружеството.  Дружеството бе създадено през 2006 година, а две години по-късно бе приватизиран Панаира.

От сегашния състав на Общинския съвет са трима от тогавашните общинари – Николай Радев, Едуард Сарафян и Константин Георгиев. Съветникът от БСП бе представител на Общинския съвет в смесеното дружество.  

Припомняме, че през февруари гл. прокурор Иван Гешев каза, че ще разследват начина, по който бе приватизиран Панаира. Сигналът за начина, по който Георги Гергов взе Панаира бе и в парламентарната Комисия за борба с корупцията.

Все още няма официално съобщение от прокуратурата за действията, които провеждат във връзка с една от най-спорните сделки в новата история на Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина