Смърч, бор или ела: кое дърво да изберем за Коледа?

Автор: Plovdiv Now 16701
Смърч, бор или ела: кое дърво да изберем за Коледа?

Празниците наближават, което означава, че ако още не сте избрали дърво, което ще украси дома ви на Коледа, е време да го направите. Какъв избор имате?

Нордмандска ела 

Класическа елха, предпочитана от 70% от купувачите. Елата Нордман се отличава с мощен ствол с пирамидална корона, лъскави тъмнозелени игли и игли без бодли. Елата може да престои до три седмици при стайна температура.

 

Син (сребрист) смърч

Истинско бижу, което изглежда страхотно както на закрито, така и на открито. Отличителна черта на синия смърч е неговият уникален аромат. След ела Нордман, това е най-разпространеното коледно дърво. Единственият недостатък са острите, бодливи игли.

Ела нобилис

Другото име на тази ела е благороден смърч или величествена ела. Най-често клоните на дърветата се използват в различни коледни композиции. Дървото се отличава със своята издръжливост, стои дълго време на закрито при стайна температура.

 

Червен смърч

Перфектната коледна елха за употреба на открито. Лесно понася замръзване и издържа на тежки украси за коледно дърво. Но в топла стая иглите се рушат след два дни. Друг недостатък са късите, остри игли.

 

Бор

Дървото не е за всеки. Различава се с тънки клони и дълги игли. Основният недостатък е, че тежките декорации не могат да бъдат окачени на бора. Освен това боровите клони могат да се счупят по време на транспортиране.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина