Слави от The Clashers е посланикът на доброто в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5909
Слави от The Clashers е посланикът на доброто в Пловдив

Автор: Соня Желязкова

Горд съм, че съм пловдивчанин. Винаги съм бил воден от една максима, която ще ви споделя: Бъди една идея по-добър, отколкото трябва. Това заяви при приемане на наградата в категория „Образование” на инициативата „Пловдив – град на доброто” Слави Панайотов. Той е най-известният български ютюбър и вдъхновител на младото поколение да чете и преоткрива интересни факти. По-известният като Слави от The Clashers посочи пред събралото се множество в Plovdiv Plaza Mall, че ако всеки един от нас си припомня ежедневно въпросната сентенция – то ние ще живеем в един наистина добър свят, предава trafficnews.bg

„Пловдив – град на доброто” награди в още три категории. Лазар Радков взе приза за най-добър пловдивчани в категория „Добротворчество”. Като един истински благотворителен деец името му остава в сянката на неговата инициатива. Може би всеки един от нас е станал част от неговата кампания „Капачки за бъдеще”, без да е наясно кой стои зад основаването ѝ. Лазар не успя да присъства на поради неотложни причини по осигуряване на третата неонатална линейка. Негов близък прие награда от зам.-кмета по социални дейности Георги Титюков.

Албена Костова също бе определена от 5-членното жури за един от посланиците на добротата в Пловдив. На пръв поглед една обикновена работеща жена, която обаче след края на работния ден подхваща втората си дейност. Костова от години влага сръчността си в изработката на вещи, със средствата от които подпомага болни дечица в нужда. Когато взе наградата си, Албена каза с благодарност към номиниралите я хора и тези, които са гласували за нея, че тя няма да спира да помага на нуждаещите се.

В категорията „Градско развитие”, която награждава човек, спомогнал за облагородяването на града под тепетата, спечели Стефан Горанов. Неговата дейност по проекта „Инкубатор” впечатли журито.

Награждаването на „Пловдив - град на доброто”, което празнува своята 11-годишнина, бе придружено от  шоу програма. С песен малките таланти от група „Магия” призоваха присъстващите да бъдат добрия пример, от който всички имаме нужда.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина