Шефът на “Хеброс бус“ пак заплаши със спиране на рейсовете

Автор: Plovdiv Now 6156
Шефът на “Хеброс бус“ пак заплаши със спиране на рейсовете

Шефът на "Хеброс бус" Веселин Дошков за пореден път заплаши със спиране на курсовете по междуселищните и градските линии в Пловдив, като е дал краен срок днес следобед, съобщава 24 часа. 

Чакал община Пловдив да му преведе 463 000 лева, които държавата отпуснала за подпомагане на междуселищния транспорт по 11-о постановление на Министерския съвет.

"Фактурите са пуснати, стоят и чакат в общината. А те лъжат, че ще ги преведат. Това са заплати и ваучери на хората, които чакат", допълни Дошков. По думите му община Пловдив разпределя средствата и за междуселищните линии, които той обслужва. Те са по направленията Марково, Храбрино, Голям чардак, Панагюрище, Карлово, Хисаря и др.

"Ще спра междуселищните превози, но колегите от градския транспорт също ще преустановят, защото хората си чакат парите. Хората от цяла България си ги получават ритмично, само тук всичко става със скандали", гневен е управителят на "Хеброс бус".

Зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов увери, че след обстойни проверки за извършената работа днес парите са наредени и след обед ще постъпят в сметките на дружеството.

"Вместо непрекъснато да плаши, да вземе да си изпълнява курсовете, тъй като и хората в Пловдив и в областта са потърпевши от неговата дейност", коментира Чонов.

Това е поредната закана на Дошков, който при всяко забавяне на плащанията плаши с блокади. Сигналите и оплакванията обаче срещу фирмата превозвач са десетки. Автобусите на фирмата не се движат по разписание, в Марково хората организираха подписка срещу нередовните рейсове, а в края на юли областният управител поиска спешна проверка на курсовете. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина