Седмица за пловдивчаните, час за медиите: Колко време отнема на институциите да се задействат?

Автор: Plovdiv Now 3344
Седмица за пловдивчаните, час за медиите: Колко време отнема на институциите да се задействат?

Цяла седмица голямо дърво е зарязано по средата на паркинг в Кючук Париж. Растението бе премахнато с цел отстраняване на ВиК авария, която TrafficNews отрази миналата седмица. Ремонтът на тръбите се случи в петък (бел. ав. 27 май) като още тогава на живеещите в района е било обещано огромното дърво да бъде премахнато в понеделник - 30 май. 

Оказва се, изминали са 5 работни дни, а никой от ОП „Градини и паркове“ не е посетил ул. „Студенец“. През тези дни живеещите там сигнализираха медията ни, като изпращаха снимки на все още оставеното там дърво. Докато чакат екип, живеещите там не могат да паркират, не могат да използват и пейката пред блока си.

Любопитна подробност е, че пловдивчанката Румяна Минчева ни предоставя кореспонденцията си с ОП „Чистота“, сигнализирани за дървото. Тъй като те нямат компетентност да премахват дървета, тя получава отговор, че за проблема им ще бъдат уведомени „Градини и паркове“.

В отговор на сигнала им TrafficNews потърси общинските предприятия, откъдето заявиха, че веднага ще изпратят екип на място. На въпрос каква е причината за забавянето ни бе отговорено, че вероятно сигналът е препратен в поща, с която изпитвали технически проблеми. По техни думи едва сега предприятието разбира за проблема. 

Реакцията бе светкавична. Едва час, след като потърсихме предприятието, екип посети ул. „Студенец“ и отстрани голямо дърво. В интерес на истината, същото се случи и с отстраняването на ВиК аварията преди седмица.

Остава въпросът защо институциите имат възможност за такава бърза реакция, когато ги търси медия, но рядко това се случва - ако гражданин има нужда от тях.

Автор: Соня Желязкова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина