Само една оферта е постъпила за нова техника на ОП „Градини и паркове”

Автор: Благовест Андонов 5111
Само една оферта е постъпила за нова техника на ОП „Градини и паркове”

Само една оферта е постъпила по трите позиции за нова техника на ОП „Градини и паркове”, чиято обща цена е 3,7 млн. лева с ДДС. Поръчката е част от 10-милионния заем за общинските предприятия, като на първата поръчка участие е взела само компанията „Екосол – България” АД, която е специализирана в доставката на багери, строителна техника и  такава за поддръжка и почистване на градски пространства, пише trafficnews.bg.

Поръчката е разделена на три позиции, като в нея се включват 16 специализирани МПС-та, както и 10 машини за поддържане не чистотата и зелената система. 

Компанията е вносител на немска, турска и италианска техника. Видно от сайта на им, техниката, която отговаря на критериите и се предлага от фирмата са с марките от Апенините -  Negro, Isoli, немските – Multicar, както и турските Hidromeк.

Най-голямата позиция е за 2,6 млн. лева без ДДС.  Със сумата ще се закупи един багер с необходимото оборудване за 322 хил. лева без ДДС. Почти всички багери, предлагани от компанията са турските Hidromek.

Четири телескопични вишки от марката Isoli за 192 531 лева без ДДС вероятно ще бъдат предложени. Почти сигурно немските Multicar ще бъдат 8-те броя самосвали с тристранно изсипване до 3,5 тона товаримост всеки на цена от 100 хил. лева без ДДС,

Био шредерите, които трябва да са три, ще са от марката Negri  за общо 400 хил. лева. Същата марка ще са 8 електрически самоходни вакуумни машини с възможност за дезинфекция и с ръчно управление по 50 хил. лева без ДДС броя.

Всички превозни средства по тази позиция трябва да са с дизелови двигатели, а за шредерите може и да са с бензин. Шестте вакуумни машини трябва да бъдат на електричество. Условието е всички да са произведени не по-рано от 01.01.2022 година.

Втората позиция е за доставка, пуск и обучение на по-голям био шредер, чиято прогнозна цена е 345 хил. лева без ДДС. Единствените шредери, които продава компанията са Negri .

Последната позиция е за два пътнически микробуса по 65 000 лева без ДДС – фабрично нови с дизелови двигатели. Другото МПС е трябва да е малогабаритен товарен автомобил до 1,5 тона на бензин и пропан бутан за 70 000 лева.  

Тепърва комисията към Община Пловдив ще разглежда техническото предложение на компанията и дали то отговаря на изискванията. Ако това е така, то ще бъдат отворени и ценовите предложения. ЗОП обаче позволява поръчка да бъде прекратена, ако участва само една оферта заради липса на конкурентост.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина