Съобщиха цената на руската ваксина за коронавирус

Автор: Plovdiv Now 18722
Съобщиха цената на руската ваксина за коронавирус

10 долара ще струват две дози от руската ваксина срещу коронавирус.  Това заяви шефът на съвета на директорите на компанията "Р-Фарм“ Алексей Репик в ефира на телевизионния канал " Русия-24 ".

"Ако говорим за експортните пазари, тогава говорим за факта, че за две дози от ваксината цената ще бъде, по нашата оценка, най-малко 10 долара. Най-вероятно ваксината от първите серии да бъде по-скъпа. В последствие ще стане по-евтина, когато се увеличи проиводтството й," каза Репик.

За ефикасността на ваксината гарантира руският президент Владимир Путин. Той обяви, че тя гарантира продължителен имунитет срещу коронавируса и изтъкна, че тя е доста ефективна и че е преминала през всички възможни тестове, без да дава подробности за това. 

В същото време световни здравни експерти изразиха недоверие и притеснение относно "Спутник". Причината е, че ваксината е получила разрешително след двумесечни тестове. СЗО е инициирала разговори с властите, за да се увери, че са спазени световните гайдлайни в изработването ѝ. От организацията съобщиха, че ваксината не е в списъка на шестте, достигнали фаза 3 от клиничните тестове. 

Москва отговори веднага на това, като от Министерството на здравеопазването на Русия заявиха , че критиките са неоснователни.

Здравният министър Михаил Мурашко заяви, че световните реакции са породени от конкуренция. Той подчерта, че платформата, използвана за синтез на ваксината, е безопасна и вече е доказана при производство на други лекарства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина