С три крачета, но живо, е котето, нападнато от питбул в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 107065
С три крачета, но живо, е котето, нападнато от питбул в Пловдив

Развитие по казуса с нападнатата от питбул котка в Пловдив.

Нали не сте забравили за Вяра - котката, която бе жестоко нападната от питбул в Пловдив. Ако все пак не помните този случай или пък тепърва срещате тази история - ще припомним, пише glasnews.bg.

Свидетел сигнализира, че се натъкнал на куче, захапало безпомощна улична котка, подмятайки я безмилостно. Човекът се намесил веднага и някак си успял да ги разтърве, след което веднага отвел тежко пострадалата кървяща маца до най-близкия ветеринар. Тогава свидетелят твърдеше, че стопаните са стояли там, гледайки безучастни и подхилквайки се нагло. След нападението от питбула Вяра бе в критично състояние, с множество ухапни рани в областта на шията, раздробена лакътна става и силна кръвозагуба. Настаниха я в клиника с опасност за живота.

Вяра обаче се оказа борец. Дни след нападението котката се стабилизира и проявява интерес към храна. За нещастие обаче, лапата ще бъде ампутирана, тъй като е безнадеждно сдъвкана, а нервите прекъснати. Лекарите споделят, че въпреки преживяния ужас, маца е изключително добронамерено котаче и обожава да се гали.

От Айкет Рескю - организацията, която пое грижите за Вяра, споделиха последни новини за животинчето. Вяра скоро ще напусне клиниката им, но къде ще бъде приютена... Бихте ли я приютили временно? А бихте ли осиновили котка с три крачета? Вяра не изисква никакви специални грижи. Тя може да се движи съвсем добре и на три крачета, макар и не толкова пълноценно, както на четири.

Междувременно с доброволческата организация се е свързал човек, който се е грижил за Вяра на улицата и е споделил, че тя е на около осем години. Целият й съзнателен живот е минал навън, някак е успяла да се съхрани и опази... докато един ден не попаднала на безотговорен човек, който бе решил, че няма да спазва нормите за безопасност в обществото. И това бездействие доведе до инвалидизирането на едно невинно същество.

Маца няма да може да се върне повече на улицата. Никак не е безопасно там, за котка като нея. Ако бихте приютили кротка, спокойна и гальовна котана, свържете се с ICatRescue. Вяра има нужда от безопасен дом. Тя се намира в Пловдив, може да бъде транспортирана и до София.

По последна информация - младежът от снимката, на която позира с кървавия питбул, се оказва, че не е собственик на кучето, но в момента на случката именно той го е разхождал. Кучето е на негов приятел и има данни, че се обучава за недобронамерени цели.

Велизар Карамитев - момчето, разхождало кучето в момента на инцидента, споделя, че лично е посетил райнното управление на МВР и е дал показания за случилото се. "И държа, ако има камери на въпросното място, да ги пуснат и да се види реално как стоят нещата, защото в момента съм наклеветен", написа Велизар в социалната мрежа Фейсбук. Той твърди, че котката е имала малки и всъщност тя се е нахвърлила върху питбула. В последствие е установено, че малки не са открити, а съседите са споделили, че не са виждали бебета - лекарите в клиниката са потвърдили, че котката НЕ Е кърмачка.

Всички доказателства и свидетелски показания по случая са предадени в Районна прокуратура в Пловдив. От прокуратурата все още няма официална информация и становище по казуса.

Подобни новини

Силвия Тонова

Наказание за нагли злосторник!Някой осинови ли котето ?

09:15, 08.01.2023
Отговора 0
Отговор

Загрижена

Велизар Карамитев трябва да понесе много строго наказание, тъй като по време на инцидента именно той е разхождал кучето и най-нагло и безотговорно е щял да гледа докато кучето убие мацата,ако не е бил този божествен човек, помогнал на Вяра.

06:02, 07.01.2023
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина