С тъга и радост започна изложбата на пловдивските художници юбиляри

Автор: Plovdiv Now 4066
С тъга и радост започна изложбата на пловдивските художници юбиляри
С пъстра палитра от емоции на тъга и радост се откри изложбата на юбилярите, която Дружеството на пловдивските художници организира за втора година. Куратор на „5/6/7“ по традиция е графичният дизайнер Костадин Отонов.
 
На Архангеловден в галерия „Капана“ автори и публика с едноминутно мълчание отдадоха почит на художника Димитър Добрев, който почина вчера. Не дочакаха своя 75- годишен юбилей двама изтъкнати пловдивски творци, включени в изложбата – доц. Дечко Дечев и Христо Стойчев. Освен с яркото си творчество двамата бяха известни и с дългогодишна си преподавателска дейност в сферата на изобразителното изкуство.
 
След минутите на тъга обаче присъстващите автори: Георги Щърбев (на 50 г.), Борис Богданов, Борис Стоилов, Ангел Гешев, Николай Рогачев, Васил Тенев, Дамян Христов( на 60 г.), дамите Снежана Фурнаджиева и Емилия Арабаджиева, както и 75-годишният Вълчан Петров отвориха бутилки с шампанско за своите годишнини и съвместна изложба. Със свои фотографии в изложбата участва и парижанинът, член на ДПХ Жорж Ру. Празникът на пловдивските художници беше уважен лично от генералния консул на Република Турция в Пловдив Н.Пр. Корхан Кюнгерю.
 
Изложбата е част от Календара на културните събития и се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Може да се разгледа до 27 ноември 2022 г., а входът е безплатен.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина