Рокерите в Пловдив не одобряват инициативата „Дядо Коледа на колела”

Автор: Ива Модова 10428
Рокерите в Пловдив не одобряват инициативата „Дядо Коледа на колела”

Мотобратството в Пловдив остро разкритикува коледната инициатива „Дядо Коледа на колела”. Причината е въведената епидемична обстановка в страната. Рокерите от петте клуба под тепетата няма да се включат в шествието, организирано на 24 декември.

Припомняме, че мотористи ще се съберат пред Колодрума, от където в 11:30 часа ще потеглят на шествие в Пловдив. След обиколката те ще посетят два социални дома за деца, където ще занесат подаръци. Мотористите ще са предрешени като Дядо Коледа.

От клубовете „Vagabonts”, “Benzin”, „Anarchy”, „Los Amigos” и “Fellowship”, са категорични, че няма да участват в организираното събитие. Председателите на клубовете са обединени около идеята за спазване на епидемичните мерки и опазването на човешкия живот.

„Много често свързват мотористите в Пловдив с нас рокерите от клубовете. Тази година ние се разграничаваме от всички събития и подобни събирания. Не участвахме и в нощното каране. Подобни мероприятия за нас са безотговорни и изключително опасни”, разказа председателят на мото клуб „Vagabonds” – Иван Капитана.

Пред TrafficNews той сподели притесненията си от събиранията на много хора на едно място.

„Ние сме с 30 година история. Всяка година за празниците организираме акция по даряване на подаръци и помощи на хора и деца в неравностойно положение. Така и тази година няма да пропуснем. Шествие, събиране и масово посещение на деца и възрастни няма да има. Клубовете са на мнение, че това би застрашило живота на нашите членове, както и на хората в домовете”, категоричен е Капитана.

Обединени от COVID мерките за първи път от години откриване и закриване на мото сезона не се проведе. Шествия и демонстрации не бяха организирани, както и традиционният събор в Пловдив.

„Не може да си позволим дори с една благородна инициатива да заразим децата от институциите, както и най-рисковата група – възрастните хора от двата  дома. Едно събиране на мотористи води със себе си комуникация, неспазване на дистанция. Това са едни от най-важните епидемични мерки. Безотговорно е”, заявиха от петте клуба.

И тази година традицията ще бъде спазена. Рокерите от Мото братството ще зарадват хора в нужда за празниците.

„Всеки клуб ще излъчи по един представител, който сам ще занесе подаръци, дарения и хранителни продукти в социалните институции. За да не се струпват хора, ще бъде разговаряно с управителите на домовете, уговорен ден и час и при стриктно спазване на правилата да зарадваме децата и възрастните. Ще зарадваме обитателите на старческия дом в Коматево, както и двата дома за деца – в Кючук Париж и Коматево” , добавиха от Мотобратството.

Рокерите са оптимисти за предстоящата година. Желанието им е първа пролет да бъде посрещната със здраве и отново да зарадват Пловдив с невиждано до момента шествие. През 2021 година се навършват 30 години от създаването на най-стария мото клуб, както в Пловдив, така и в България.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина