Редовни полети до нова атрактивна дестинация тръгват от летище Пловдив

Автор: Plovdiv Now 252282
Редовни полети до нова атрактивна дестинация тръгват от летище Пловдив

Пътниците от летище Пловдив ще могат да пътуват по нова редовна линия. Тя ще свързва Пловдив с израелския град Тел Авив.
До момента линията беше чартърна, като самолетите от Тел Авив кацаха на летище Пловдив в четвъртък и заминаваха в обратна посока до международното летище „Бен Гурион“ в неделя.

От 23 март авиолинията Пловдив-Тел Авив ще бъде редовна сезонна авиолиния, по която авиокомпания „Аркиа“ ще изпълнява полети два пъти в седмицата в четвъртък и в неделя в периода от месец март до месец октомври. 

„Откриването на авиолинията е благодарение на усилената работа и преговори от страна на ръководството на летище Пловдив. Очакваме при добро развитие, тя да стане целогодишна.“, обясни за PlovdivNow.bg изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.
Авиокомпания „Arkia“ е четвъртата авиокомпания, която оперира редовни линии от летище Пловдив. 

От февруари редовни полети от Истанбул до Пловдив и обратно два пъти седмично изпълнява авиокомпания Pegasus Airlines. Цената на билетите започва от 29 евро в едната посока. Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона на Пловдив, а и на цялата страна, които се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул, а от там отново с Pegasus Airlines и до 120 дестинации по целия свят.

Редовни полети от Пловдив до германския град Меминген и летищата „Лутън“ и „Станстед“ край британската столица Лондон изпълняват авиокомпаниите Ryanair и Wizzair.

Заради увеличения брой редовни полети се забелязва и увеличен интерес към отдаването на рекламни площи на летище Пловдив.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина