Райчев: Общината е санкционирана със 17 млн. лв. заради грешна поръчка на Тотев

Автор: Plovdiv Now 4161
Райчев: Общината е санкционирана със 17 млн. лв. заради грешна поръчка на Тотев

В края на миналата седмица Община Пловдив е получила финансова санкция от над 17 млн. лв., наложена от изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“(ОСЕС). Глобата е наложена поради неправилно е проведена обществената поръчка за пречиствателната станция край Пловдив. Управляващият орган е задължил ОСЕС да ни санкционира 25% вместо 5%.

Това обявиха Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев по време на извънреден брифинг в общината. На него градоначалникът обяви, че подава оставка като член на партията.

„Сумата на тези 25% е 17 100 000лв. На този етап ние изказваме своето становище към оперативната програма, те респективно към ОСОЕ. Миналата седмица бяхме на среща в Министерство на финансите, за да намалим щетите. Това е един огромен удар за Пловдив – това е половината от капиталовата програма на града за цяла една година“, заяви Пламен Райчев, цитиран от trafficnews.bg.

Решението за това кой да изпълнява поръчката е подписано юни месец 2019, „т.е. тогава, когато нас ни е нямало“, поясни зам.-кметът по строителство Райчев.

„За стадионите още в началото беше ясно, че тези парите няма да стигнат. Трябва да има стадиони и да се довършат, но ситуацията е такава, имаме и други неща - детски градини, улици, булеварди… Ето това са вече бакии. 17 милиона лева ние ще ги платим всичките. Абсурдно е, така ще потопим общината“, заяви Здравко Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина