Радев отказа на удължи работата на НС, даде срок за намиране на шеф на КЕВР до утре

Автор: Plovdiv Now 4408
Радев отказа на удължи работата на НС, даде срок за намиране на шеф на КЕВР до утре

БСП върнаха третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Това се случи, след като депутатите не подкрепиха управленската програма на БСП и точката за нейното обсъждане отпадна от дневния ред на опозицията с подкрепата на четирите опозиционно партии.

„Положихме всички възможни усилия, съставихме и управленска и законодателна програма, преговаряхме и четирите ни възможни партньори, но за съжаление  в последния момент ИТН оттегли своята подкрепа.  Затова ви информирам, че взехме решение да не посочим премиер и да върнем мандата като неизпълнен“, заяви Георги Свиленски.

„Първо искам да ви поздравя за полежите усилия, днес вашата партия връща този мандат, но заедно с това управляващата коалиция завещава и хаоса с енергетиката. Кризата може да прерастен в колапс и това е най-тежкото наследство на това правителство. Затова искам да се обърна към всички депутати за намиране на председател на КЕВР още днес. Успех на предстоящите избори на всички политици, които милеят за България“, каза Президента.

Корнелия Нинова поиска от държавния глава да бъде удължена работата на парламента.

„Положихме всички усилия за избор на шеф на КЕВР, дори предложихме на трите партии да удължим работата на парламента, за да може това да се случи. Затова искам да ви питам - имате ли намерение да удължите работата на парламента, за да може да избере шеф на КЕВР. Опасяваме се, че за един ден това не може да стане“, каза още Нинова.

„Още веднъж призовавам народното събрание да намери решение на този толкова важен казус до края на седмицата“, отговори Радев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина