Проф. д.н. Илин Савов по покана на Полицейската академия в Полша обучава полицейски служители от Главна дирекция национална полиция

Автор: Plovdiv Now 9538
Проф. д.н. Илин Савов по покана на Полицейската академия в Полша обучава полицейски служители от Главна дирекция национална полиция

Проф. д.н. Илин Савов, преподавател в катедра „Оперативно-издирвателна дейност“ към факултет „Полиция“ при Академията на МВР проведе едноседмично обучение на полицейски офицери в Полицейската академия в Полша.

Професионалният опит на проф. Савов в областта на противодействието на организираната престъпност и защита на националната сигурност през последните 22 години даде възможност на служители от Криминална полиция“ на Република Полша да бъдат запознати с ролята на фалшивите новини и дезинформацията, водещи до екстремизъм в периода на Ковид -19.
По време на обучението проф. Савов активира дискусия относно бъдещите заплахи и предизвикателства пред системата за сигурност в Европейския съюз.

При посещението си в Република Полша проф. д.н. Савов проведе срещи с инспектор д-р Андрей Жилински – заместник-ректор на Полицейската академия, младши инспектор д-р Агнешка Хороманска – декан на Факултета по сигурност и правни науки и младши инспектор д-р Агнешка Садло-Новак – зам.-декан на същия факултет.

Ръководството на Полицейската Академия в Полша и Академията на МВР в България създават възможност за подобряване на нивото на обучение и ефективно противодействие на престъпността.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина