“Продължаваме промяната“ стана партия в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 8132
“Продължаваме промяната“ стана партия в Пловдив

Продължаваме промяната започна своето учредително събрание за създаване на политическа партия.След като  повече от 100 дни Кирил Петков, Асен Василев и екипът им управляват България, те решиха проектът им да прерастне в политическа партия, която да даде заявка за дълго присъствие в политическия живот на страната, предава trafficnews.bg.

Над 500 души се събраха в залата на Панаира, за да станат учредители на партията, както е по закон. Всички знакови лица на движението заедно с министри и депутати са сред учредителите на партията. 

Тя ще има двама съпредседатели в лицето на Асен Василиев и Кирил Петков, но те няма да имат заместници, а партията ще се ръководи от национален орган, като днес ще бъде представен и уставът. 

Асен Василев заяви, че целият проект е стартирал в една неделя със седем човека, а след това са станали един автобус хора, които били камикадзета, като нито знаели какво ще се случи и дали няма да катастрофира челно. Вече те са над 500 души и са започнали тази промяна, която България заслужава. Той каза, че България е била окупирана от една малка група хора, която е била концентрацията на властта в резултат на което страната са напуснали 800 хил. българи. 

"България не е малка държава, ако е погледнете по територия тя е осма в ЕС. Имаме невероятни дадености като трябва да  я изчистим, подредим и да направим едно по-хубаво място. Точно това ние започнахме да правим преди сто дни - да чистим България, но чистенето е мръсна работа", заяви Асен Василев.

Премиерът Кирил Петков, който ще бъде вторият съпредседател заяви, че е обнадежден от това, което вижда в залата и колко съмишленици събира Продължаваме промяната. Той заяви, че през първите му 100 дни като премиер те са допуснали много грешки, което било нормално и вероятно ще продължават да грешат. Петков обаче каза, че те не са направили нито една грешка, която са знаели, че ще бъде такава. 

"Всяка сутрин като се будех през тези 100 дни и като започвах да чета какви неща пишат за мен се хващах за главата. Казах си защо сме се хванали с тази работа. В един момент обаче дойде министърът на здравеопазването и вдигнахме заплатите на лекарите и медицинските сестри. Вече лекарите ще взимат най-малко 2000 лева, а медицинските сестри 1500 лева, защото ние осъзнахме, че това зависи от нас и всичките тези шитни, които се случват обаче заслужаваха тези моменти като заплатите на лекарите, заяви премиерът. 

Той каза, че вероятно те ще излязат по-бедни отколкото са влезли в политиката, но въпреки това те са готови да променят страната. 

Премиерът разказа и за неговия прочит на Николо Макиавели, с чийто труд се запознал наскоро. Във "Владетеля", където се дават практически насочености как се управлява на Петков му се е доповръщало докато чете, защото не искал да бъде деспотичен и лош. Въпреки това лидерът на ПП е видял и обнадеждаваща глава в книгата, в която се казвало, че имало владетели, които управлявали с любов вместо със страх и са успешни. Като той се надява, че ще бъде именно от тези управленци. 

След учредително събрание днес учредяването на партията влиза в Софийски градски съд за регистрация и те трябва да се произнасят. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина