Природозащитници отново протестират в Пловдив срещу насилието на животни

Автор: Plovdiv Now 4275
Природозащитници отново протестират в Пловдив срещу насилието на животни

Протест срещу насилието над животните ще се проведе отново пред Община Пловдив тази неделя от 15 часа.

Припомняме, че вълна от недоволство се надигна след насилието над кучето Мечо в София.

"Насилието над животни е една от най-грозните прояви на едно деградирало общество. Липсата на наказание е един от най-ярките примери за неработещи държавни институции. Преди 2 месеца цяла България беше разтърсена от поредния безобразен случай на садизъм и насилие над животно. Мечо оцеля и живее своя втори живот. Много като него нямат същия късмет. Всеки ден!", пишат организаторите.

Те протестират за постигането на ефективни наказания за насилници и убийци на животни.

"Промяна на закона и повишаване на предвидения затвор за подобни случаи. Криминализиране на подбуждането към насилие и убийство на животни", са основните искания на протестиращите.

С горчивина те констатират, че в България никога и нищо не се случва лесно.

"Твърде много хора предпочитат да живеят дълбоко в Средновековието и се гордеят с този факт. Назрял е, обаче, моментът да променим това. Затова ни е нужен всеки един от вас. Не, с клетви и писане в социалните мрежи не става. Не, със закани и просто публикуване на поредния случай на зверство над животно НЕ ПРОМЕНЯМЕ нищо. Затова нека да излезем на 15 януари - за една по-нормална, една по-добра и по-справедлива държава. Защото убийците на животни днес са убийци на деца утре. Очакваме ви!", пишат организаторите.

Протести се предвиждат в няколко големи градове у нас.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина