Превозвачи с тирове и автобуси излизат на протест в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5605
Превозвачи с тирове и автобуси излизат на протест в Пловдив

Целият транспортен бранш излиза на протест утре, като прояви ще има във всички големи градове. Организаторите на протеста са Съюза на международните превозвачи, както и още 8 браншови организации. Проявата в Пловдив е насрочена за 8:30 сутринта, а сборният пункт ще бъде Кукленско шосе край Митницата.

„В утрешния ден предстои да излезем и защитим себе си, своята работа, бизнес, семейства и правото на достоен живот. Утре, ние, заедно ще бъдем по пътищата и площадите в страната.

За нас е нетърпима ситуацията в държавата. Всички европейски правителства защитиха техния транспортен бизнес и предприеха спешни икономически мерки. Само българската държава отказва диалог и не прави нищо, за да защити българското общество от галопиращите цени на основните стоки и услуги”, пишат от СМП

Камионите и рейсовете се събират в 8:30 край Митницата, а шествието ще тръгне в 10:00 часа.

Посока на движението на шествието: към Сточна гара, бул. „Цар Борис III Обединител“, през тунела на амфитеатъра на Пловдив, ляв завой по бул. „Шести септември“, покрай пл. „Съединение“, наляво по бул. „Руски“ посока Централна гара, от Централна гара наляво по бул. „Христо Ботев“ до Сточна гара, надясно по бул. „Асеновградско шосе“, бул. „Кукленско шосе“ посока Агенция „Митници“ – Пловдив.

Основните искания са:

- Отпадане на биодобавката на горивата за период от 6 месеца

- Връщане на 50 % от акциза на горивата за период от 6 месеца

- Мораториум върху цените и обхвата на тол таксите

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина