Преоткрий бул “Марица“ в Деня на отворените улици - 22 септември

Автор: Plovdiv Now 5141
Преоткрий бул “Марица“ в Деня на отворените улици - 22 септември

На 22 септември 2019 г. от 10:00 ч. до 18:00 ч. на бул. „Марица“ автомобилите ще отстъпят мястото си на хората и пътното платно ще се превърне в зона за спорт, танци и забавления. В пилотното издание на Ден на отворените улици и в Деня без автомобили, елате с приятели и семейството си да се раздвижим... на улицата!

Денят на отворените улици ще преобрази бул. „Марица“ в място за срещи, спорт и забавления. Организаторите ви канят да станете част от празника на отворените пространства, за да усетите заедно свободата и радостта от движението и общуването. Включете се със семейството и приятелите си в някое от откритите спортни занимания, състезания с велосипеди, танци, групови игри или посетете работилнички за рециклиране или занимание за разделно събиране на отпадъци.

Денят на отворените улици е пилотна инициатива, която залага на партньорство между публичния сектор (в лицето на Община Пловдив и Министерство на околната среда и водите) и  частния сектор (НПО в лицето на БГ Бъди активен и редицата други организации и фирми, които ще станат част от събитието), което е подкрепено и от ОФ „Пловдив 2019“, управляваща инициативите от Пловдив.

Европейска седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда тази година от 16 до 22 септември, а традиционния за края ѝ Ден без автомобили се координира от Община Пловдив.

 Европейският ден на отворените улици, координиран в България от сдружение „БГ Бъди активен“ и част от европейската кампания NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура е осъществен с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ и в подкрепа на Европейската седмица на спорта (ЕСС). Събитието ще следва основната насока на инициативите на БГ Бъди активен за 2019, обединени в платформата АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! за устойчиви събития, в която също партнира с Община Пловдив и „Пловдив 2019“.

 Ако искате да се присъедините със събитие или търсите повече информация, посетете официалния сайт на кампанията http://openstreetsday.com или се свържете с организаторите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина