Представят книгата за Преподобна Стойна днес, авторката пристига в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10233
Представят книгата за Преподобна Стойна днес, авторката пристига в Пловдив

Биографичния роман „Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица” ще бъде представен днес пред пловдивските читатели лично от авторката Неда Антонова, която ще разкаже за обстоятелствата, при които се е появил феноменът, за случаите, в които той се е проявявал, както и за съдбата на тази изключителна пророчица.

На Вашите въпроси писателката ще отговори на среща-разговор в залата на хотел „Марица” в Пловдив, днес, 21  февруари, от 18,30 часа. Събитието е с вход свободен.

Неда Антонова е автор на двадесет романа, като повечето от тях са на историческа тема - "Царица Елеонора българска", "Неговата любима - за Ботев и Венета", "Преподобна Стойна", "Първият след Бога - любовта и смъртта на Васил Левски".

Миналата година бяха преиздадени три заглавия с исторически сюжет от четирилогията "Памет" - "Войната свърши в четвъртък", "Не умирай вместо мен", "Приют за щастливи".

Неда Антонова е единствената жена-носител на литературната награда "Златен меч". Нейни книги са превеждани на френски, руски, чешки и полски езици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина