ПП и ДБ искат временна комисия за Панаира, в която да участват Борисов и Гергов

Автор: Plovdiv Now 3078
ПП и ДБ искат временна комисия за Панаира, в която да участват Борисов и Гергов

Временна комисия в Народното събрание за казуса с Пловдивския панаир, в която да бъдат поканени Бойко Борисов и Георги Гергов, искат от "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

Това заявиха на съвместен брифинг в парламента от двете партии. 

По думите на Ивайло Иванов от ДБ ще се търсели причините зад решението през  2016 година държавата да се откаже от акциите, ще бъдели разгледани и действията на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров и общинските съвети на Пловдив и Варна. 

"Във временната комисия ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до друг и да разкажат всички обстоятелства около харизването на Пловдивския панаир", каза Иванов.  

"Ще предприемем действия към това да бъде установено имало ли е натиск към общински съветници в Пловдив и във Варна затова 350 декара в почти централна градска част да отидат в ръцете на частник.", допълни още той. 

По думите на Никола Минчев от "Промяната",  в казуса с Пловдивския панаир било много видна разликата между говоренето за борба с корупцията и руското влияние и реалните действия в тази посока.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина