Пожарникарите на Пловдив спечелиха купата от националното състезание

Автор: Plovdiv Now 3572
Пожарникарите на Пловдив спечелиха купата от националното състезание

Пожарникари от цяла България премериха сили в един от най-престижните турнири у нас. 360 служители от структурите на ГД "Пожарна безопастност и защита на населението" си оспорваха първенството на 50-тия Републикански преглед по пожароприложен спорт на Лекоатлетическия стадион в близост до Гребния канал. Купата спечелиха пловдивските огнеборци! Второто място в отборното класиране спечели София, а трети остана отбора на Факултет ПБЗН.

Последния ден от състезанията между най-добрите отбори в страната стартира с дисциплиплината "Пожарната щафета 4 х 100 метра с препятствия",  където огнеборците мериха сили, демонстрирайки работа в екип. Гасенето на пожар на лесно запалими течности с пожарогасител е и една от най-впечатляващите за снимане дисциплини!

Състезанието продължи 3 дни, а участие в него взеха 29 отбора от всички областни градове в България, както и представителен отбор на Факултет ПБЗН при Академията на МВР. Отборите бяха разделени на четири групи като общият брой на пожарникарите, които взеха участие наброиха над 280 представители от 27 области на страната. Организатор на събитието е Българска федерация по пожароприложен спорт със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и спортен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160”. 

Автор: Георги Тошев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина