Подновиха процеса срещу пловдивчанин, причинил кома на кондуктор

Автор: Plovdiv Now 9994
Подновиха процеса срещу пловдивчанин, причинил кома на кондуктор

Рестартираха делото Росен Железаров, обвинен в причиняването на средна телесна повреда на кондуктор. Процесът срещу 51-годишния мъж започна отначало, след като Окръжен съд върна делото на първа инстанция, предаде trafficnews.bg.

Железаров и пострадалият кондуктор Иван Канделжиев се скарали заради жегата в рейса. Преди да слезе на спирката, пътникът започнал да провокира и обижда служителя в градския транспорт. Двамата се сдърпали и подсъдимият, който вече бил слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удря с юмруци в главата своя опонент.

Кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята. Ударил си силно задната част на главата в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнала да тече кръв.

С линейка пострадалият бил транспортиран в болница, а Росен Железаров отведен за срок до 24 часа в Първо районно. 68-годишният кондуктор бил настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” в критично състояние. 

След близо година съдебна сага в Районен съд Росен Железаров бе признат за виновен. Той получи 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Уважен отчасти бе и гражданският иск от страна на кондуктора. Той бе поискал 20 хиляди лева обезщетение, но съда му отсъди 8 хиляди лева.

Недоволен от присъдата си, Росен Железаров отнесе казуса до Окръжен съд. На втора инстанция обаче магистратите прецениха, че по делото на първа инстанция са допуснати процесуални грешки и върнаха делото за ново разглеждане.

Днес Железаров отново застана пред съда. Ход на разпоредителното заседание не бе даден, а причина бе отсъствието на защитата на 51-годишния мъж. Адвокат Недева е депозирала молба, че е под домашно лечение.

В съдебна зала бе и пострадалият кондуктор Иван Канделжиев. Той отново депозира молба за конституирането му като частен обвинител и граждански ищец. Заведен е иск за 20 хиляди лева обезщетение.

През месец май ще бъде направен втори опит за стартиране на процеса срещу Железаров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина