Подновиха процеса срещу пловдивчанин, причинил кома на кондуктор

Автор: Plovdiv Now 1520
Подновиха процеса срещу пловдивчанин, причинил кома на кондуктор

Рестартираха делото Росен Железаров, обвинен в причиняването на средна телесна повреда на кондуктор. Процесът срещу 51-годишния мъж започна отначало, след като Окръжен съд върна делото на първа инстанция, предаде trafficnews.bg.

Железаров и пострадалият кондуктор Иван Канделжиев се скарали заради жегата в рейса. Преди да слезе на спирката, пътникът започнал да провокира и обижда служителя в градския транспорт. Двамата се сдърпали и подсъдимият, който вече бил слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удря с юмруци в главата своя опонент.

Кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята. Ударил си силно задната част на главата в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнала да тече кръв.

С линейка пострадалият бил транспортиран в болница, а Росен Железаров отведен за срок до 24 часа в Първо районно. 68-годишният кондуктор бил настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” в критично състояние. 

След близо година съдебна сага в Районен съд Росен Железаров бе признат за виновен. Той получи 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Уважен отчасти бе и гражданският иск от страна на кондуктора. Той бе поискал 20 хиляди лева обезщетение, но съда му отсъди 8 хиляди лева.

Недоволен от присъдата си, Росен Железаров отнесе казуса до Окръжен съд. На втора инстанция обаче магистратите прецениха, че по делото на първа инстанция са допуснати процесуални грешки и върнаха делото за ново разглеждане.

Днес Железаров отново застана пред съда. Ход на разпоредителното заседание не бе даден, а причина бе отсъствието на защитата на 51-годишния мъж. Адвокат Недева е депозирала молба, че е под домашно лечение.

В съдебна зала бе и пострадалият кондуктор Иван Канделжиев. Той отново депозира молба за конституирането му като частен обвинител и граждански ищец. Заведен е иск за 20 хиляди лева обезщетение.

През месец май ще бъде направен втори опит за стартиране на процеса срещу Железаров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина