Почетен знак на МВР дават посмъртно на убития полицай, ще разследват и на турска територия

Автор: Plovdiv Now 3021
Почетен знак на МВР дават посмъртно на убития полицай, ще разследват и на турска територия

С почения знак на МВР ще бъде награден убития граничар Петър Бъчваров, съобщиха от ведомството. Той загина, след като вчера бе прострелян, докато правел оглед на предпазната ограда на браздата. Изстрелът дошъл от територията на Турция, вероятно от каналджия.

Ето и какво пишат от МВР за убития си колега:

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“ към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР.

"Два огледа са извършени на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Подготвя се молба за правна помощ до турските съдебни и правоохранителни власти за провеждане на неотложни действия на турска територия, които да доведат до издирване на автора на престъплението", съобщиха от окръжната прокуратура в Ямбол по повод убийството на граничния полицай Петър Бъчваров на българо-турската граница снощи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина