Пловдивските пожарникари също ще включват в протеста

Автор: Plovdiv Now 3268
Пловдивските пожарникари също ще включват в протеста

Пловдивските пожарникари ще се включат в днешния регионален протест на сектор "Сигурност”. Тази сутрин недоволството си изразиха служителите на пловдивския затвор. Те се събраха пред затвора и поискаха по-високи заплати и реформи в сектора.

Огнеборците ще изразят своето недоволство без да напускат работните си места, като включат светлинна и звукова сигнализация на техниката, а те самите ще са  с флагове, значки, жилетки , без да нарушават оперативната си готовност.

Недоволството  е в резултат от липсата на каквито и да било резултати от Приложение 10 на Коалиционното Споразумение, касаещо Вътрешната Сигурност. Очевидно няма политическа воля да се реализира договореното между коалиционните партньори справедливо възнаграждение и обезпеченост на служителите в МВР и МП. Силно безпокойство будят сред пожарникарите и слуховете, че пожарната ще се извади от вътрешното министерство. Очевидно за пореден път служителите на системата ще бъдат заложници на поредната реформа-проформа "на парче", без да има ясна визия каква трябва да бъде тя и как да функционира след пет или десет години. Очевидно и ръководството , и политиците въобще не осъзнават,  че най-важният фактор са хората в системата.  Без хора всяка реформа, колкото и да е перфектно замислена, е обречена на гибел! А в създалата се ситуация много от служителите са готови на пуснат. 

Исканията остават непроменени - увеличение на заплатите с 25%, увеличение на щата за работещите на терен, повече защита за надзирателите, работещи в затворите, реформа в сектор "Сигурност" , след качествен структурен и функционален анализ , а също така диалог с Държавата в лицето на МВР и МП.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина