Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Николай, убил жестоко жена си

Автор: Plovdiv Now 18487
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Николай, убил жестоко жена си

Автор: Георги Тошев

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Николай Накев, убил жестоко жена си в Шекера през лятото на 2021 година. 

На 11 май миналата година, 48-годишният Николай беше осъден от пловдивския Окръжен съд на 17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и наказание да плати 4 788 лева разходи за експертизи по делото.

В началото на ноември 2022 г., осъденият за убийството на жена си в условия на домашно насилие, обжалва присъдата си и поиска по-лека наказание за извършеното престъпление, но те не бяха уважени от апелативните магистрати.

В доводите си защитниците на Накев твърдят, че пловдивчанинът не е искал да убива жена си и че не е имало домашно насилие. Адвокатите поискаха преквалификация на обвинението и по-лека присъда.

Макар исканията на защитата да останаха неуважени, решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

В хода на процеса, самият Накев многократно изтъкна и пред първоинстанционния съд, че напълно признава вината си, но отрича да е имало домашно насилие. Относно фаталната вечер, той заяви, че е удрял жена си, но не е искал да я убива и много я е обичал, макар редовно да са се карали.

Според обвинителният акт при инцидента на 28 юли 2021 г. вечерта, семейство Накеви били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разправа. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Накев започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били изключително жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. В последствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи, което се потвърди и от съдебно-медицинската експертиза.

По време на предишните заседания, преди обявяване на присъдата от първоинстанционния съд, Самият Накев обясни, че по време на скандала му е паднало пердето и не е разсъждавал какво прави. Двамата с Мария са имали отношения с постоянни провокации, градени дълго назад във времето.

Делото срещу Николай премина през множество обрати и дори беше рестартирано веднъж, а самият Накев нееднократно заяви, че без жена му животът му свърши.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина