Пловдивски лекари извършиха сложна процедура, за да помогнат на 21-годишна жена да стане майка

Автор: Plovdiv Now 18777
Пловдивски лекари извършиха сложна процедура, за да помогнат на 21-годишна жена да стане майка

Лекари от пловдивската АГ болница „Селена” извършиха сложна гинекологична процедура, за да помогнат на млада жена да стане майка. 21-годишната пациентка е била на крачка от сбъдването на мечтата си четири пъти, но всички те са завършили със спонтанен аборт.

„Когато тя се обърна към нас за помощ, си обещахме, че ще направим всичко по силите си”, разказват специалистите. Те решават да направят лапароскопски серклаж. Процедурата представлява поставяне на шев около цервикалния канал (шийката на матката), което не само намалява възможността за спонтанен аборт, а дава много добри шансове на жените с цервикална недостатъчност за износване на бременността и раждане на здраво бебе. Оператори на изключително сложната интервенция са д-р Магдален Матев и д-р Даниел Ставрев, а самата манипулация отнема не повече от 30 минути. Още на следващия ден пациентката е изписана в много добро състояние.

„Пожелаваме си да я видим отново – този път по много по-прекрасен повод, посрещайки своето щастие под покрива на АГ „Селена“, споделят лекарите.

Непрекъснатият стремеж на екипа да подобрява своята квалификация и да получава нови знания и умения в сферите си на дейност е в основата на ценностите и политиката на болницата. Висококачествената грижа, продължаващото обучение на медицинските специалисти и непрестанното внедряване на нови техники и иновативни методи за лечение са в основата на предлагането на най-добрите медицински грижи и здравна помощ. Лапароскопските интервенции са предпочитан метод за работа от екипа – именно така се извършват 90% от гинекологичните процедури в АГ „Селена“. При тях следоперативната болка е сведена до минимум и възстановяването е много по-бързо.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина