Пловдивски баскетболисти зарадваха малки пациенти в деня на доброволеца

Автор: Plovdiv Now 4461
Пловдивски баскетболисти зарадваха малки пациенти в деня на доброволеца
Малките пациенти на детското отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал“ бяха изненадани от баскетболистите на „Академик Бултекс 99“. За Световния ден на доброволеца, който се отбелязва от 1985 г. на 5 декември, когато Православната църква почита Свети Сава Освещени,Тенчо Тенчев, Мартин Сотиров, Венелин Христов и Василие Кнежевич от Черна гора и Уил Пери от САЩ, водени от спортния директор на клуба Тина Димитрова, гостуваха на лечебното заведение.
 
 
Най-напред поговориха с децата колко е полезно да се спортува, след това им разказаха за баскетбола и се похвалиха с последната си победа над тима на Влазня Албания предната вечер. Малчуганите споделиха, че много обичат да играят, а 8-годишните Божидара и Петя казаха, че активно тренират гимнастика. 
 
Срещата продължи с четене на стихчета – най-напред децата бяха слушатели, но след това самите те почетоха на батковците. Завеждащият д-р Александър Ангелов знаеше наизуст всички и пригласяше, с което изненада не само гостите, но и персонала. 4-годишният Дани ги шашна със знанията си по английски език – събра смелост и влезе в диалог с американеца Уил.  На финала доброволците подариха на малките пациенти шоколадови яйца с играчки и ги почерпиха с красива пита, производство на фирма „Закуски „Кати“. Щастливи усмивки грейната върху лицата на децата. 
 
Заповядайте отново! Много сте забавни, толкова е приятно с вас, поканиха баскетболистите от отделението. Момчетата пожелаха на децата скорошно оздравяване, за да посрещнат здрави Дядо Коледа и обещаха да запазят традицията и да ги посещават редовно и през новата 2020 г. 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина