Пловдивчанин “се опари“ от фалшиво положителен драг чек, изкараха го друсан

Автор: Plovdiv Now 37449
Пловдивчанин  “се опари“ от фалшиво положителен драг чек, изкараха го друсан

Поредният пловдивчанин попадна в капана на фалшиво положителните драг чекове. Този път 22-годишният мъж е станал жертва на Drug Check 5000, който е отчел положителна проба за амфетамин.

Младият мъж е бил арестуван в Бургас. Алекс Т. е на 22 години от Пловдив. Работи в дружество, намиращо се на 20 километра от града под тепетата и всеки ден пътува. Освен това длъжността му е свързана с постоянно пътуване, разказва trafficnews.bg.

На 1 януари Алекс бил в Бургас. Около 21:00 часа той управлявал колата си, когато на един от светофарите бил настигнат от патрулка. Униформените му казали да изгаси двигателя и да слезе.

„Беше нормална проверка – наличие на документи, инспекция на багажника. Поканиха ме да дам проба за алкохол – тестът беше отрицателен. След това ми направиха и тест за дрога с на Drug Check 5000. Бях в шок – резултатът бе положителен за амфетамин. Никога не съм употребявал дрога, дори и трева. Не съм си и помислял да вземам амфетамини.  Отказах да приема пробата, дори не подписах протокол. Заявих, че искам да дам кръв. Тогава започнаха и двамата служители на реда да ме убеждават, че е грешка. Щяло да бъде по-лошо за мен, много било скъпо и не мога да платя. Казах, че не ме интересува сумата – искам да дам кръв. Отведоха ме в болницата, оказа се, че въобще не се плаща за пробата. След това пренощувах в ареста, взеха ми книжката и ми свалиха номерата на колата”, започна разказа си Алекс Т.

22-годишният пловдивчанин е наел адвокат. Потърсил е и ВМА, за да разбере колко време ще отнеме изготвянето на анализа на кръвта.

„От лечебното заведение ми казаха, че резултат може да бъде изготвен за няколко дни, но между 40 и 60 дни отнема изготвянето на документацията и предоставянето й до съответното МВР. Аз нямам нито 40 , нито 60 дни. Не мога да ходя на работа, най-вероятно ще бъда и уволнен. Търсих съдействие в полицията, но процедурата е такава – имаш положителен тест, книжката остава в районното. И до там – край на работа, на личен живот”, разказва още Алекс.

Той ще се бори докрай за правата си и се надява на справедливост. Що се касае до положителния резултат, младият пловдивчанин си го обяснява с факта, че е изпил няколко енергийни напитки.

Енергийни напитки, медикаменти, кофеинови напитки и дори храни могат да окажат влияние върху пробите с Drug Check.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина