Пиесата “Островът на пернатите“ за пловдивската публика с две дати през май

Автор: Plovdiv Now 11495
Пиесата “Островът на пернатите“ за пловдивската публика с две дати през май
Пиесата "Островът на пернатите" ще се играе за пловдивската публика и на две дати през май - на 4 и 17 май от 19 часа в Драматичен театър.
 
Спектакълът е по пиесата "Ноември" от Дейвид Мамет. 
 
Превод Харалампи Аничкин,
Режисьор проф. Атанас Атанасов,
Сценография и костюми Петьо Начев,
Музика Мартин Каров,
Фотограф Георги Вачев,
Участват: Троян Гогов, Тодор Дърлянов, Симеон Алексиев, Мариана Йотова, Стефан Попов.
 
Овалният кабинет на Белия дом се мести в пловдивския Драматичен театър. Причината е най-новият му спектакъл „Островът на пернатите“ от американския сценарист Дейвид Мамет. Оригиналното име, с което през 2008-ма той я представя, е „Ноември“. Режисьорът проф. Атанас Атанасов признава, че причината да го смени е, че българите не припознават в месеца връзката с Деня на благодарността, който пък е отправна точка за действието, пише БНР.

Троян Гогов се превъплъщава в ролята на американския президент, чийто мандат свършва в Деня на благодарността, но той започва да се готви за следващ. В пиесата има само още 4 персонажа, но всички те, като произход и характери, представят различни групи от съвременното ни общество.

В "Островът на пернатите" ще видим още Мариана Йотова, Тодор Дърлянов, Симеон Алексиев и Стефан Попов. Музиката е на Мартин Каров, за сценографията и костюмите се е погрижил Петьо Начев. Преводач е Харалампи Аничкин.

Пиесата е политическа сатира. Според Троян Гогов, тя ще провокира въпроси, свързани с механизма на това как се случват нещата. А според режисьора - и самоирония какво правим самите ние.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина