“Пеещите котенца“ от Пловдив грабнаха две първи награди на фестивал в Бургас

Автор: Plovdiv Now 5966
“Пеещите котенца“ от Пловдив грабнаха две първи награди на фестивал в Бургас

Детска вокална група „Пеещите котенца“ спечели две първи награди в конкурса за млади поп и рок изпълнители до 8 години на арт фестивала „Сезони“, който се проведе в Бургас с участието на над 300 деца и младежи от 3 до 18 години.

Пловдивските вокалисти изпяха 4 песни по текст и музика на своя ръководител Невена Кючукова. Талантливите „Пеещи котенца мини“ спечелиха журито и публиката с „Елече за мече“и „Близнаци“, изпълнени от 3 и 4-годишните Невена, Ангел, Велин и Елица. Основната
група на вокалната формация се представи с песните „Дъжд, цоп и бурно море“ и „Хей, писанчо“ и бе бурно аплодирана от публиката в експо център „Флора“ в Морската градина в Бургас. Изпълненията на участниците бяха оценявани от авторитетно жури, председателствано от известния композитор Стефан Диомов, обичаната Тони Димитрова, популярния дует Мария Чернаева и Владимир Спасов и музикалния продуцент Веселин Пренеров.

Наградите на 11-те талантливи вокалисти от Пловдив от 3 до 7 години бяха връчени Владимир Спасов и лично от създателя и вдъхновител на арт фестивал „Сезони“ Стефан Диомов, който е автор на десетки хитове, с които са израснали поколения българи.
Обичаният композитор поздрави Невена Кючукова за невероятното творчество, изключителния професионализъм и откритието на млади таланти за изкуството.

Две от солистките на „Пеещите котенца“ Дария Георгиева и Дарина Танева направиха своя дебют като индивидуални изпълнители. 7-годишната чаровна Дария се представи с песните „Тази моя баба“ и „Катеричка“, а слънчевата 6-годишна Дарина изпълни „Празник в гората“ и „Таралеж“. Авторитетното жури присъди 3-та награда за Дария, а Дарина спечели поощрителна инаграда в първа възрастова група, където конкуренцията бе много силна.

Първото място за изпълнители до 8 години бе присъдена на Валерия Георгиева от Пловдив. С Гран При на „Сезони 2022“ бе удостоено ВС „Усмивки“ Стара Загора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина