Печени летни зеленчуци - ще си оближете пръстите

Автор: Plovdiv Now 3439
Печени летни зеленчуци - ще си оближете пръстите

Предлагаме ви рецепта за печени летни зеленчуци - вкусна и здравословна гозба, с която ще си оближете пръстите.

Продукти:

тиквички - 1 бр.

патладжани - 1 бр.

домати - 1 бр.

лук - 1 бр. кромид

червен лук - 1 бр.

чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта

кашкавал - 100 г

сол

зехтин

риган

лук - 1 гр. глава

чесън - 2 скилидки

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците, като се стараете да бъдат с еднаква дебелина.

Това е много важно, защото при печенето някои нарязани на по-дебели парчета може да останат сурови.

Овкусете ги със сол, щипка риган и струйка зехтин. В тиган запържете ситно нарязана глава лук и две скилидки чесън.

Изсипете запържения лук в тавичка. Върху него наредете изправени нарязаните зеленчуци.

Между тях поставете парчета кашкавал. Полейте със струйка зехтин, поръсете отново с риган.

Изпечете зеленчуците на 180°C в предварително загрята фурна за 35-40 мин.

Рецепта - Ивана Кръстева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина