Печени летни зеленчуци - ще си оближете пръстите
Печени летни зеленчуци - ще си оближете пръстите
Предлагаме ви рецепта за печени летни зеленчуци - вкусна и здравословна гозба, с която ще си оближете пръстите.
Продукти:
тиквички - 1 бр.
патладжани - 1 бр.
домати - 1 бр.
лук - 1 бр. кромид
червен лук - 1 бр.
чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
кашкавал - 100 г
сол
зехтин
риган
лук - 1 гр. глава
чесън - 2 скилидки
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците, като се стараете да бъдат с еднаква дебелина.
Това е много важно, защото при печенето някои нарязани на по-дебели парчета може да останат сурови.
Овкусете ги със сол, щипка риган и струйка зехтин. В тиган запържете ситно нарязана глава лук и две скилидки чесън.
Изсипете запържения лук в тавичка. Върху него наредете изправени нарязаните зеленчуци.
Между тях поставете парчета кашкавал. Полейте със струйка зехтин, поръсете отново с риган.
Изпечете зеленчуците на 180°C в предварително загрята фурна за 35-40 мин.
Рецепта - Ивана Кръстева