Парад на пожарникарите! Тежка техника превзе центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7486
Парад на пожарникарите! Тежка техника превзе центъра на Пловдив

Тежка техника, пожарни автомобили и десетки огнеборци превзеха площад „Стефан Стамболов” в Пловдив. Пламъци „избухнаха” пред сградата на Общината, но благодарение на малки и големи доброволци, огънят бе потушен.

42-метрова автомеханична стълба бе издигната над фонтана с пеликаните, а сирени огласиха центъра на града, предаде trafficnews.bg.

Всичко това бе част от празничния старт на „Седмицата за пожарна безопасност“, която ще продължи от днес до 19 септември.

Част от техниката, с която се спасяват хора, пострадали при пътни произшествия, 42- метрова автомеханична стълба, с която огнеборците могат да достигнат и най- високите етажи на сграда, бяха показани днес на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив.

Най-силно бе привлечено детското любопитство. Интересът към професията на героите на днешното време предизвика усмивки и накара възрастните отново да погледнат на живота през погледа на децата.

Екипи на Първа служба по пожарна охрана на Регионалната дирекция и хора с големи сърца, част от екипа на Доброволното формирование „Пловдив-112“ откликваха на интереса на минувачи и посетители, разяснявайки им правилата за пожарна безопасност, даваха ценни съвети и напътствия, които могат да спасят човешкия живот и показаха как с добра координация на действията по между си може да се помогне на изпаднали в тежка, а понякога и животозастрашаваща ситуация.

Не бяха малко и посетителите, които се интересуваха от това, как могат да станат доброволци. От първо лице на техните въпроси отговаряха екипите на Доброволно формирование 112- Пловдив.

С дни на отворените врати и различни инициативи единайсетте служби, част от състава на пловдивската дирекция, също ще отбележат „Седмицата на пожарна безопасност“.

Сред гостите пред Община Пловдив бе кметът на града Здравко Димитров, който с пожарогасител демонстрира завидни умения по гасене на пожари.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина