Яйца с плънка от пиле е вкусно и интересно предястие за великденската трапеза. До обяд на празника във всяко семейство ще се съберат достатъчно счупени яйца, които можем да използваме по оригинален начин.
Необходимите продукти са:
яйца - 6 бр. сварени
пилешко филе - 200 г
майонеза - 4 с.л.
магданоз - 4 стръка
копър - 4 стръка
лимонов сок - 2 с.л.
сол - 1 щипка
олио - 2 с.л.
Приготвяне:
Пилешкото филе се натрива със сол и се запържва в олиото по 5 минути от всяка страна. Покрива се с фолио и се оставя да се охлади. Яйцата се обелват.
Разрязват се на две по дължина и се отстраняват жълтъците, които се намачкват с вилица и се оставят да изсъхнат леко. Магданозът и копърът се режат на ситно и се смесват с майонезата и лимоновия сок.
Месото се пасира заедно с майонезата и с лъжичка се слага от тази плънка в белтъците.
Пълнените яйца се сервират, като се поръсват с намачканите и изсъхнали жълтъци.