Пълнени яйца с пилешко филе - предястие за великденската трапеза

Автор: Plovdiv Now 4750
Пълнени яйца с пилешко филе - предястие за великденската трапеза

Яйца с плънка от пиле е вкусно и интересно предястие за великденската трапеза. До обяд на празника във всяко семейство ще се съберат достатъчно счупени яйца, които можем да използваме по оригинален начин.

Необходимите продукти са:

яйца - 6 бр. сварени

пилешко филе - 200 г

майонеза - 4 с.л.

магданоз - 4 стръка

копър - 4 стръка

лимонов сок - 2 с.л.

сол - 1 щипка

олио - 2 с.л.

Приготвяне:

Пилешкото филе се натрива със сол и се запържва в олиото по 5 минути от всяка страна. Покрива се с фолио и се оставя да се охлади. Яйцата се обелват.

Разрязват се на две по дължина и се отстраняват жълтъците, които се намачкват с вилица и се оставят да изсъхнат леко. Магданозът и копърът се режат на ситно и се смесват с майонезата и лимоновия сок.

Месото се пасира заедно с майонезата и с лъжичка се слага от тази плънка в белтъците.

Пълнените яйца се сервират, като се поръсват с намачканите и изсъхнали жълтъци.

Източник: gotvach.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина