Предлагаме ви рецепта за пълнени домати с ориз, кайма и гъби. С това ястие всеки от семейството ви ще си оближе пръстите.
Необходимите продукти са:
6 домата
350 г кайма
2 1/2 к.ч. ориз
1/2 к.ч. олио
2 1/2 к.ч. вода
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1 глава червен лук
30 г сушени манатарки
черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
Доматите (6 бр) се измиват и капачетата им се отрязват и оставят настрани. Вътрешността на доматите се издълбава с помощта на малка лъжичка. Ситно нарязаният лук (1 глава) се запържва в олиото (1/2 к.ч.) до получаването на златист цвят, добавя се каймата (350 г) и нарязаните на ситно сушени манатарки [[12]. Посоляват се на вкус, слага се черен и червен пипер и се разбърква.
Накрая се добавя оризът (2 1/2 к.ч.) и вътрешността от доматите, нарязана на ситно.
Пържи се около 2 минути, след което се добавя вода (2 1/2 к.ч.) и се задушава, докато тя се изпари.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз (1/2 връзка) и с получената смес се пълнят доматите.
Поставят се капачетата на доматите и се пекат на 200 градуса до пълна готовност.