Отварят ясла за деца на медици в Пловдив от понеделник

Автор: Plovdiv Now 4068
Отварят ясла за деца на медици в Пловдив от понеделник

От понеделник, 07 декември, ДГ „Зора“ разкрива яслена група за деца на медици, които работят на първа линия срещу коронавируса. Родителите, които искат да се възползват от възможността, трябва да попълнят анкетата, която е качена на сайта на Община Пловдив - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwMyWhh2tAF7dqAdDdFgWEh3zqKUAOyaszytROr6xt5LebIw/viewform.

До момента това детското заведение разкри сборна група за деца над 3 години, след като от началото на седмицата Община Пловдив даде възможност медицинските специалисти да ползват тази услуга по време на триседмичната карантина. Припомняме, че във връзка със Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването относно въвеждане на нови временни противоепидемични мерки от 27 ноември до 21 декември се преустановяват посещенията в детски градини и ясли.

Медиците, които искат техните малки деца да бъдат включени в яслената група, ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града като лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари, шофьори или друг медицински персонал.

Дейностите по разкриване на яслена група са координирани с кмета на район „Централен“, на чиято територия се намира обединеното детско заведение - Георги Стаменов и с д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“.

Освен ДГ „Зора“, другите детски градини, които приемат деца на медицински специалисти са: ДГ „Светла“ в район „Западен“, ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“, ДГ „Албена“ в район „Южен“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина