Осъдиха мъж, нападнал таксиметров шофьор в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7467
Осъдиха мъж, нападнал таксиметров шофьор в Пловдив

Мъж получи шест месеца условна присъда и порицание, заради нападение над таксиметров шофьор в Пловдив през март миналата година.

Пловдивчанинът бил доста пиян, когато повикал такси до дома си. Той поискал от водача да го закара до Центъра за психично здраве, където провеждали лечение на алкохолици. Именно от алкохолна зависимост страдал и въпросният мъж.

Таксито потеглило към болницата, но пътя се разразил истински екшън. Преди да пристигнат пред вратите на лечебното заведение, пътникът започнал да се държи неадекватно и без причина да се заяжда с водача. Казал му, че тях ,пенсионерите, трябва да ги избият, а не да работят.

Виждайки състоянието на мъжа, таксиджията не реагирал по никакъв начин на думите. Пловдивчанинът обаче продължил да се заяжда, питайки водачът дали е глух, а след това го напсувал на майка и го заплашил с побой.

Макар и притеснен от случващото се, таксиметровият водач не отвърнал на провокациите и продължил по пътя си.

Стигайки до бариерата на болницата, клиентът изскочил от колата и започнал да нанася удари по превозното средство и да отправя нецензурни епитети и обиди по адрес на таксиджията. Той ударил с ръка по дясното странично огледало на колата и го счупил.След това отворил предната дясна врата, навел се към водача и се опитал да го удари с ръката си.

Ядосан, че не е успял, затръшнал вратата и започнал да рита с крак предната дясна врата на таксиметровия автомобил.

Шофьорът останал в колата си, заключвайки вратите. Междувременно охранители на болницата станали свидетели на случващото се и се притекли на помощ.

Без да си плати сметката, пияният избягал към близката улица, в посока към Централна гара. Повикана била полиция. Униформени направили обход на района и бързо го открили.

Откарали мъжа в районното. Там той прекарал 24 часа и му било повдигнато обвинение за хулиганство.

Насрочено било дело в Районен съд, където обвиняемият признал вина и получил присъда – 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, обществено порицание и глоба в размер на две минимални работни заплати.

Преди месец обаче мъжът подал жалба до Окръжен съд. В нея той оспорил наказанието си и в частност, че се касае за хулиганство. Той, чрез адвоката си, настоял че е извършил дребно хулиганство и настоял да му бъде наложена само административна санкция.

Съдът не уважил исканията му и присъдата потвърдена окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина