Официално: Тръгва нов полет от летище Пловдив

Автор: Plovdiv Now 15846
Официално: Тръгва нов полет от летище Пловдив

Нов полет тръгва от летище Пловдив. Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март. Продажбата на билети ще стартира този юли.

Към този момент седмично от летище Пловдив се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета през летището, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.  

„Редица срещи с авиокомпаниите бяха проведени за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова са Рим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от ноември стартираме полета до Манчестър с тяхната авиокомпания, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете ръководството на летище Пловдив. Освен полетите, ръст има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена. Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аерпорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летището преди 12 месеца.

„За тази една година смятам, че направихме доста. Увеличихме значително обема на полетите, които се осъществяват от летище Пловдив. Увеличихме значително приходите към дружеството, намерихме и осигурихме рекламодатели, които да подпомагат финансовото състояние на дружеството и смятам, че доста подобрихме инфраструктурата на самото летище”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Новите полети, които са разкрити в рамките на една година с авиокомпания Pegasus Airlines, дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се изпълняват от Аrkiа, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще.

За първи път в историята на летището е организиран и редовен транспорт от Пловдив до летище Пловдив за пътниците на аеропорта чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има възможност за връзки с международни дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до много европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия. Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови дестинации. Атрактивни и са и редовните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край британската столица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина