Общински съветник поиска оставката на зам.-кмета по екология в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3192
Общински съветник поиска оставката на зам.-кмета по екология в Пловдив

Общинският съветник Слави Георгиев поиска оставката на зам.-кмета по екология Анести Тимчев заради поръчката на Община Пловдив за нова техника за ОП „Чистота”. Във Фейсбук той написа, че от една страна Тимчев е пренебрегнал Обществения съвет за контрол на 40-милионния заем, а от друга, че техниката е заложена с дизелови двигатели.

Ето и целия пост на Георгиев:

Христос Возкресе! С тази благодат, вярващите християни посрещат Великден. Най-великият ден в християнството, изисква смирение пред саможертвата на сина на нашия Творец.

Не така е възприел празника зам-кмета на община Пловдив Анести Тимчев. Възползвайки се от празника, той е пуснал 2 обществени поръчки за общо 2 600 000 лв. без ДДС, за нова техника на общинските предприятия "Чистота" и "Градини и паркове". В същия ден, но по-късно, Анести Тимчев пуска и покана за среща с обществения съвет за контрол на средствата, която ще се проведе на 3 май.

Така органа, създаден с решение на Общински съвет е грубо пренебрегнат и заобиколен. По-голямата злоупотреба в обществената поръчка се състои в подмяна на характера на средствата, които са одобрени от Общински съвет с решение от август 2021г. А те са за подобряване на екологията на Пловдив. В решението и неговото приложение, внесени лично от кмета Здравко Димитров и неговият заместник Анести Тимчев, присъстват закупувавето на електро автомобили за нуждите на предприятието. В обществената поръчка, те са заменени с дизелови джипове, а новата техника за сметосъбиране и извозване е задължително от "екологичния" дизелов тип.

Като член на обществения съвет за разходване на средствата, смятам че за съвета може да има само 3 решения:

1.Да изиска от кмета Здравко Димитров да отмени обществените поръчки, грубо нарушаващи параметрите определени от Общински съвет.

2.Да се изиска от Здравко Димитров, незабавно освобождаване от поста на зам-кмета Анести Тимчев.

3.Да се подаде сигнал до Пловдивска Районна Прокуратура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина