Община Пловдив категорична: Не разрешава на този етап Коледен базар Капана

Автор: Plovdiv Now 4338
Община Пловдив категорична: Не разрешава на този етап Коледен базар Капана

Община Пловдив е категорична, че няма да разреши на този етап провеждането на „Коледен базар Капана”. Изявлението идва в отговор на реакция на организаторите на събитието, че базарът едва ли би бил по-опасен от посещението в хипермаркетите, които не са затворени.

Ето какво глааси отговорът на Община Пловдив:

Във връзка с постъпило искане на организаторите на „Коледен базар Капана“, „Панаира на занаятите“ и „Фермерски пазар Пендара – Пловдив“ за разрешение за провеждане на коледни базари, ви информираме за следното:

Общинските кризисни щабове имат право на местно ниво, спрямо епидемиологичната обстановка, да вземат допълнителни мерки, които са извън обсега на заповедите на министъра на здравеопазването. С оглед на актуалната обстановка: високи нива на заболеваемост с Ковид-19 в Пловдив, намаляващ капацитет на болниците и свръх натовареност на медицинския персонал, Общинският кризисен щаб препоръча издаването на заповед, с която се спира издаването на разрешителни за публични мероприятия до 21 декември 2020 г.

Общинските пазари продължават работата си, тъй като те са ситуирани на отредени за целта места, на които дейността е организирана, така че да няма смесване на потоци, да се подсигурят входове и изходи. На организаторите на фермерските пазари е предоставена възможността да предлагат продукцията си на общинските пазари, за да могат да я реализират.

 Водени от разбирането, че животът и здравето на гражданите е най-важният приоритет и ценност, Общинският кризисен щаб предприема всички мерки за предотвратява струпването на много хора на обществени места.

 Община Пловдив е водеща в организацията на подобен тип базари и фестове и винаги е подкрепяла техните инициатори, нещо което ще продължи да прави и след приключване на усложнената епидемиологична ситуация.

 Общинският кризисен щаб следи нивата на заболеваемостта и как предприетите мерки й се отразяват. Ако има предпоставки за облекчаване на мерките, ще бъде предоставена възможност за провеждане на публични събития след 21 декември 2020 г.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина