Новата “Левица“ в челен сблъсък с остатъците от БСП в пловдивския РИК

Автор: Plovdiv Now 4674
Новата “Левица“ в челен сблъсък с остатъците от БСП в пловдивския РИК

Иван Петков – Бебето срещу Валери Жаблянов влизат в битката за левия гласоподавател в Пловдив.  Първият ще води остатъците от БСП за България в 16 МИР, а вторият е част от низвергнатите от „червените”, които са присъединиха към коалиция „Левицата”.

Двете  леви формации се засякоха в 16 РИК, докато подаваха документи за регистрация на листите си.  Водачите на листите се здрависаха, макар само минути преди това да се нападаха взаимно.

Градският лидер на „социалистите”, който е и водач на листата, заяви, че „отцепниците” от БСП не са много, като тяхното на пускане дори е в плюс за партията, защото я разрушавали. Кристиян Вигенин пък смята, че въпросните хора отдавна не работили за БСП.  Освен това без БСП нямало как да има левица в България.

След водача Иван Петков – Бебето на второ място е художникът Матей Матеев, след него патоанатомът доц. Илия Биволарски, адвокат Наум Китанов и Марина Узунова.

„Левицата”, която е коалиция от четири партии, пък залага на изключения от БСП Валери Жаблянов за водач, а след него е Весела Кънчева  и Христо  Кисов. Водач в областта в Владо Маринов.

 „Ние сме ляво обединение за разлика от други формации, които носят това само в абревиатурата.  Съгласен съм с Кристиян Вигенин, че без БСП не може да ляво. БСП обаче зави надясно и направи компромиси в правителството на Кирил Петков, които са  недопустими за лява формация. 

Владо Маринов заяви, че от „Левицата” нямат противоречие с БСП, тъй като те са част от партията, а Нинова е присвоила тази абревиатура.

„Ние сме БСП и всички лявомислещи хора в България, но образуванието БСП е подчинено на една самозабравила се госпожа, като смятам, че на тези избори хората ще им дадат отговор”, каза Маринов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина