Най-сетне доведоха транссексуалния Севдалин от Пловдив в съда, арестуваха го в София

Автор: Plovdiv Now 8550
Най-сетне доведоха транссексуалния Севдалин от Пловдив в съда, арестуваха го в София

„Не съм виновен, не съм отишъл в салона с мисълта, че няма да платя!”, с тези думи започна делото срещу 48-годишния транссексуален мъж от Пловдив, който завлече салон за красота с над 1600 лева. Близо половин година Севдалин Асенов беше издирван и не се яви на три поредни заседания в Районен съд.

Открит е в София, в жк "Люлин", и задържан в ареста. Днес той бе доведен в пловдивския съд с белезници, видя trafficnews.bg.

Припомняме, че мъжът, който се изживява като жена, се подложил на няколко процедури, но без да си плати. За да оформя прическата си, той посещавал фризьорски салон, където му поставяли изкуствени кичури дълга коса и извършвали различни манипулации за поддържане на прическата.

Тези процедури са скъпи и Севдалин успявал да заблуди фризьорите, че ще плати по-късно, след това си тръгвал и изчезвал.
 
Още с влизането си в залата той поиска да не бъде върнат в ареста и дори обеща, че до 24 часа парите за прическата ще бъдат възстановени.

„Ще върна цялата сума. Трябва да ме пуснете, за да взема парите. От затвора вече съм говорил с хора навън. Искам по-бързо да приключи това”, заяви пред магистратите Севдалин.

По време на разпоредителното заседание Асенов отказа да признае фактите и обстоятелствата по обвинителния акт. Той не бе съгласен с квалификацията, че е измамник.

„От 12 години ходя в този салон. Момичетата ме познават, познават момчето, с което бях. Видяха и парите, знаеха, че ме чакат отвън. Придружителят ми не бе там след фризурата. Не бях в салона с мисълта да не си платя”, каза транссексуалният.

В залата стана ясно, че той е съден и преди. На въпроса от страна на председателя на съда дали работи, Асенов призна, че е „момиче на повикване”. Разполагал с финансови средства, които са у сестра му и още утре ще бъдат върнати. Той разказа, че не се е укривал, а е нощувал на различни места. Бил е арестувал на улицата.

В крайна сметка съдът постанови делото да се гледа по общия ред с разпита с всички свидетели. Междувременно обаче, ако Севдалин възстанови щетата на салона, той може да сключи споразумение с прокуратурата. До тогава обаче, ще остане в ареста.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина