Най-добрите козметични маски за лице

Автор: Plovdiv Now 9861
Най-добрите козметични маски за лице

Маските за лице почистват, овлажняват и подхранват кожата. Могат да помогнат при различни проблеми като акне и прекалено производство на себум, дехидратация и опъване, хиперпигментация, увиснала и старееща кожа с бръчки, зачервяване, прекалена чувствителност и редица усещания за дискомфорт.

Козметичните марки се надпреварват да произвеждат различни текстури като есенции, крем-маски, ампули, гелове, алгинатни или памучни маски. Понякога е трудно да се ориентираме в разнообразието и лесно можем да направим грешен избор. Информацията по-долу непременно ще улесни следващото ви пазаруване на маски за лице.

Избор на маски за лице според типа кожа

Маските са водещ продукт за поддържането на младостта и свежестта на кожата. Богатството на пазара затруднява потребителите. Изобилието от продукти забавя избора на правилната маска за решаване на конкретния проблем. Хората със суха кожа се нуждаят от хидратиращи маски за лице, които да осигурят влага. Трябва им средство, в чийто състав има хиалуронова киселина, серамиди, алое, витамин Е и аминокиселини. Хората с мазна кожа трябва да се съсредоточат на съставки, които контролират омазняването и понижават производството на себум. Такива са маските със салицилова киселина, млечна киселина, глина, активен въглен и цинк.

Маските за акнеична кожа съдържат антибактериални компоненти, които убиват бактериите, причинители на пъпки. Абсорбират излишния себум и почистват порите от замърсяванията. Чувствителната кожа е специална. Често се дразни и става реактивна към някои химически съставки. Препоръчително е притежателите ѝ да нанасят органична козметика с нежни и неагресивни вещества. Може да се използват козметични маски за лице с хиалуронова киселина, глицерин, ниацинамид и витамин Е.

При пигментация на кожата фон дьо тенът или пудрата завоалират, но не решават казуса генерално. За заличаване на петната са необходими избелващи маски. Те съдържат антиоксиданти и хранителни вещества. Полезни са маски с ориз, с витамин С, ниацинамид, ретинол, магданоз, лимон, нар, куркума, AHA и BHA киселини. При старееща кожа ще помогнат маски за лице с коензим Q10, ретинол, ниацинамид и пептиди.

Топ 5 с най-добрите маски за лице

Избрахме за вас едни от най-популярните и мощни маски за лице, които дамите харесват и често използват. Сред любимците на мнозина се нареждат тези от небезизвестната марка The Ordinary, които можете да намерите на следния адрес:  https://makeup.bg/brand/1218670/. Козметичните съкровища в онлайн магазин MAKEUP са многобройни - каталогът съдържа над 157 000 продукта. А ето и кои са топ 5:

Marion Golden Skin Care Peel-Off Mask съдържа хиалуронова киселина и арганово масло. Намалява появата на бръчки и придава на лицето атрактивен блясък. Органични стволови клетки укрепват и обновяват епидермиса.

Elizavecca Milky Piggy Aqua Brightening Mask има антиейдж ефект. Подхранва и озарява. Противодейства на дехидратация от слънце, вятър или климатик. Озарява с баобаб и бамбук. 

Elemis Pro-Collagen Marine Mask подпомага образуването на липопептиди и подмладява. Кварц и екстракт от водорасли засилват лифтинг ефекта. Кожата блести гладка и еластична. 

All Sins 18k Intensive Whitening Mask изсветлява кожата и възстановява тона. Придава сияен и равномерен вид. Съдържа урея, ресвератрол, хиалуронова киселина и сок от листа на алое.

Cantabria Labs Biretix Mask е еликсир със зелена и бяла глина. Почиства и незабавно редуцира себума. Препоръчва се за грижа за чувствителна и възпалена кожа. Зелената глина намалява зачервяванията.

Преди нанасяне на която и да е маска за лице кожата трябва внимателно да се почисти. Пилинг или скраб, а след това тоник, ще създадат отлична проходимост към дълбоките кожни слоеве. Обичайно маската се използва два пъти седмично, за поддържане на ефекта. Най-добрата маска за лице би била универсалната за абсолютно всеки проблем. Едновременно да хидратира, избелва, придава еластичност, повдига, стяга, изглажда бръчките, подхранва и предотвратява стареенето. Някои производители работят по въпроса и създават маски за лице от типа 10 в 1. Те имат от всичко по малко, но таргетирането на директните проблеми винаги би било по-ефективно. Заложете на точната маска според типа на кожата и резултатите ще са по-бързи

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина