Момиченце се роди в първите часове на 2022 г. в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 29564
Момиченце се роди в първите часове на 2022 г. в Пловдив

Момиченце се роди в първите часове на 2022 г. в Пловдив. Лора е проплакала в 7.26 ч. в УСБАЛАГ „Селена”. Тя е дошла на бял свят по естествен път в екипа на д-р Даниел Ставрев, ак. Радева и неонатолога д-р Ралица Димитрова. Още три бебета се родиха до обяд в специализираната болница, а пето е на път.

Лора е първо дете за семейството на 26-годишната Мариела Прешелкова. Раждането било изключително бързо – за по-малко от 2 часа от постъпването в лечебното заведение. Момиченцето дошло с тегло от 2860 грама и ръст 49 сантиметра. Най-вече здраве пожелава на малката Лора младата майка, а за да го застрахова, замразили стволови клетки от пъпната връв на бебето. Изборът на тъканна банка се падна на все по-популярното сред новите родители българско съхранение в „Селена целс“. 

Рекорден ръст на новородените отбеляза УСБАЛАГ „Селена“ за преминалата изцяло под знака на пандемията 2021 година. Това е най-големият ръст от създаването на лечебното заведение преди 15 години. 2741 бебета проплакаха под покрива на специализираната болница през миналата година, с 338 повече от 2020 година.

Според народните поверия, когато момиченце е първото бебе, годината ще е здрава и плодородна.

Както вече съобщихме, момиченца са и последните бебета в Пловдив за 2021 година. В 21:10 ч. на 31 декември малка госпожица се роди в УМБАЛ „Св. Георги”. То е единственото раждане за деня в родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология.

Преди това, в 15,03 ч., момиченце проплака и в УМБАЛ – Пловдив. Бебето е родено с тегло 2830 грама и височина 48 см. Майката е на 24 години от Баня.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина