Мобилните екипи тръгват от днес в Пловдивско, ще ваксинират 1000 души

Автор: Ива Модова 5947
Мобилните екипи тръгват от днес в Пловдивско, ще ваксинират 1000 души

Близо 1000 човека от Пловдивска област са се записали за ваксинация срещу COVID-19 от мобилните екипи, които днес започват работа. Двата специализирани микробуси, оборудвани като подвижни имунизационни центрове, ще обслужват големи общински, частни и държавни предприятия в Пловдив и областта. Екипите ще са в помощ и на трудно подвижни възрастни хора, които нямат възможност да се придвижат до имунизационен център или до кабинета на своя семеен лекар. Също така те ще обикалят отдалечените населени места в областта, където няма медицинска услуга и възможност хората да се имунизират, предаде trafficnews.bg.

До края на деня медиците ще имунизират 150 служители в три предприятия. За утре имат заявени 150 ваксини, а за понеделник – 430 в голяма фирма в областта. Запитване вече има и от ВМЗ Сопот, където работят стотици хора.

„Вчера само за два часа получихме толкова много заявки, че просто не знам как ще ги изпълним”, заяви директорът на Дирекция „Здравеопазване“ на общината д-р Калин Калинов, който ще помага на единия от екипите в поставянето на ваксините.

Той посочи, че са осигурени 400 дози от препарата на „АстраЗенека” за първите дни. „Имаме уверението от РЗИ, че ще получим всички необходими ваксини”, каза Калинов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък допълни, че специално оборудваните бусове са дарени на община Пловдив, която пък осигуравя логистиката. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина