„Мисия „Лаута 2“ събра стотици доброволци да помогнат в акцията

Автор: Парашкева Иванова 4674
„Мисия „Лаута 2“ събра стотици доброволци да помогнат в акцията

„Мисия „Лаута 2“ събра стотици доброволци под тепетата за мегаакцията по преобразяване на един от любимите паркове на пловдивчани. Артисти, спортисти, студенти, украински доброволци и много други се стекоха в съботния ден, за да дадат своя принос за по-красива и зелена градска среда.

Събитието бе открито от кмета на "Тракия" Костадин Димитров, директора на ОП "Градини и паркове" Веселин Козарев и главия редкатор на TrafficNews Парашкева Иванова. 

За всички участващи са осигурени чували, ръкавици и други пособия за почистването. Освен това доброволците ще получат вода и сандвичи. А работата пред тях никак не е малко след зимния сезон. Десетки дървета са паднали, като някои са изтръгнати буквално от корен, а други са се пречупили като клечки заради прогнилите си стволове. Обвити, в бръшлян и лиани, те препречват вътрешните пътечки или заплашително стърчат над главите на минувачите, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че две поредни седмици течеше трескава подготовка за този ден. Извършиха се санитарни резитби, като общинските служители подготвят падналите през зимата сухи и изгнили дървета и клони за по-лесното им изнасяне към алеите, откъдето да бъдат извозени по време на съботна акция.

В акцията участват: „Керана и Космонавтите“, Съвместно командване на специалните сили, Доброволно формирование „Пловдив 112“, Аграрен университет –Пловдив, Армейски спортен карате клуб – Тракия, Армейски спортен клуб по Таекуон-до Тракия,  Спортен клуб по лека атлетика – Локомотив, Боксовите клубове – Локомотив и още десетки други. В акцията се включи и част от екипа на TrafficNews.

Акцията ще приключи в 13 часа, а всички участници ще получат награди и ще чуят вълшебния глас на Керана. 

Припомняме, че през октомври бе проведена първата "Мисия Лаута", в която се включила близо 300 доброволци, които с помощтта на бригади от "Паркове и градини" и доброволците от пожарната , натовариха 25 камиона с изсъхнала дървесина. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина