Медено агнешко с картофи - чудесно ястие за Великден

Автор: Plovdiv Now 4807
Медено агнешко с картофи - чудесно ястие за Великден

Медено агнешко - предлагаме ви интересна рецепта за Великден, с която да очаровате семейството си.

Необходимите продукти са:

агнешки бут - 1 брой или плешка

пресни картофи - 1.5 килограма

соев сос - 2 с.л. светъл

чесън - 3 скилидки

черен пипер - 1 ч.л.

червен пипер - 1 с.л.

масло - 100 грама

мед - 2 с.л.

сол - 1 с.л.

Приготвяне:

Направете си кашица от меда, соевия сос, пасираните скилидки чесън двата вида пипер, половината от маслото и солта.

Разбъркайте добре и втрийте старателно в бута.

Измийте пресните картофи и ги сипете на дъното на дълбока тава. Посолете ги и разпределете върху тях останалото количество масло.

Отгоре сложете агнешкото и налейте чаша и половина вода. Покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса и печете агнешкото около час. След това го отвийте и полейте месото със соса от тавата, върнете да се допече до готовност, като е хубаво да го облеете със соковете поне още веднъж.

Ако искате печения агнешки бут да има хрупкава коричка, малко преди да е напълно готов увеличете градусите.

Меденото агнешко с картофи е готово.

Източник: recepti.ezine.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина