Медено агнешко - предлагаме ви интересна рецепта за Великден, с която да очаровате семейството си.
Необходимите продукти са:
агнешки бут - 1 брой или плешка
пресни картофи - 1.5 килограма
соев сос - 2 с.л. светъл
чесън - 3 скилидки
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 1 с.л.
масло - 100 грама
мед - 2 с.л.
сол - 1 с.л.
Приготвяне:
Направете си кашица от меда, соевия сос, пасираните скилидки чесън двата вида пипер, половината от маслото и солта.
Разбъркайте добре и втрийте старателно в бута.
Измийте пресните картофи и ги сипете на дъното на дълбока тава. Посолете ги и разпределете върху тях останалото количество масло.
Отгоре сложете агнешкото и налейте чаша и половина вода. Покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 160 градуса и печете агнешкото около час. След това го отвийте и полейте месото със соса от тавата, върнете да се допече до готовност, като е хубаво да го облеете със соковете поне още веднъж.
Ако искате печения агнешки бут да има хрупкава коричка, малко преди да е напълно готов увеличете градусите.