Марти е един малък герой, с тежка форма на аутизъм. Родителите му трябва да съберат 32 000 евро

Автор: Plovdiv Now 14155
Марти е един малък герой, с тежка форма на аутизъм. Родителите му трябва да съберат 32 000 евро

10-годишният Марти е един малък герой, който е с тежка форма на аутизъм, но той и родителите му не спират да се борят и резултатът е налице. Две години след началото на лечението в Турция, той вече ходи сам по улиците, пази се от колите и прави само много други неща. 

Майката на Марти - Красимира Станева отправя нов пореден зов за помощ за лечението на момчето. Тя и съпругът й се нуждаят от средства, защото държавата отдавна е абдикирала от подобни казуси. Семейство Станеви събират всяка стотинка, за да съберат средствата, необходими да продължат лечението на Марти. 

Кампанията "Надежда за Марти" се превърна в кауза за десетки българи, които успяха да съберат първата сума за процедурите в Турция. От Фонда за лечение на деца семейство Станеви са получили единствено сумата от 500 лева. Тя е незанчителна на фона на цената, която те плащат за всеки от курсовете със стволови клетки. 

Ето и поредния апел на Краси Станева: 

Здравейте мили хора.Искам да ви разкажа за нашият герой Мартин.Той е на 10 години и страда от тежка форма на Аутизъм има недоразвита експресивна реч и хиперактивност.В продължение на две години с помощта на вас всички хора успяхме да направим 8 вливки на стволови клетки в Liv Hospital Турция Истанбул и резултатите са много добри.Започна да става самостоятелен да се облича да се храни сам и е много по-спокоен. Изговаря единични думи заглежда се в книжки и се заиграва с играчките което не е правил преди. Професорът е доволен от резултатите и назначи още 4 вливки.

Силно вярваме и се надяваме,че и този път няма да ни изоставите! Знаем,че има добри и милостиви хора, които биха сбъднали мечтата ни, нашето момче Мартин да успее да води нормален социален живот!

Бъдете здрави и благословени!

Сумата е непосилна за нашето семейство, защото работи само баща му а аз се грижа за него.Една вливка е на стойност 8000 евро.Общата сума е 32 000евро.

Който иска да ни подкрепи,може да дари средства на дарителската му сметка УниКредит Булбанк

IBAN BG 24UNCR 7000 1524 6249 77

Мартин Димитров Станев.

PS Ако някой иска да се свърже с нас тел 0898738537

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина