Мълчанието за градския транспорт и ел. системата за таксуване се очаква да приключи днес

Автор: Благовест Андонов 4450
Мълчанието за градския транспорт и ел. системата за таксуване се очаква да приключи днес

Мълчанието по темата за градския транспорт и съдбата на ел. системата за таксуване се очаква да приключи днес. От Община Пловдив съобщиха, че зам.-кметът Тодор Чонов ще даде пресконференция във връзка с намеренията на Община Пловдив за надграждане на системата за електронно таксуване в градския транспорт.

Това се случва месеци след последните информации за казуса със системата на „Индра”, като единственото, което се знае е, че от 1 март тя спира да поддържа системата. Другото известно е, че в бюджета за 2021 година има заделени 600 000 лева за нея.

Заради множеството неизвестни на 8 февруари от trafficnews.bg са изпратени няколко въпроса към пресцентъра на Община Пловдив и зам.-кмета Тодор Чонов. Те са:

1) На 1 март 2021 година свършва поддържането системата на градския транспорт в Пловдив от испанската фирма „Индра”. Има ли яснота как ще функционира системата от въпросната дата?

2) Знае ли Община Пловдив в с какъв софтуер ще разполага от предоставения от „Индра” след 1 март?

3) В Бюджета 2021 година има заложени 600 000 лева за системата, но зам.-кметът по транспорт, каза, че тази сума няма да е достатъчна. Каква е сумата, необходима за закупуването на нови софтуерни решения и какви ще бъдат те?

4) Кога ще бъде пусната процедура по ЗОП за закупуването на въпросната система, също така на каква сума ще е тя, ще има ли публично състезание или директно договаряне.

5) Какво се случва с повредения хардуер на системата на „Индра”, който не е оправен до този момент. Кой ще подържа останалия след 1 март?

6) На какъв етап е идеята Община Пловдив да създаде собствено предприятие, което първоначално да поеме таксуването на автобусите, а след това и да кандидатства по европейски програми?

Все още на тези въпроси не ни е отговорно, като очакваме това да се случи на утрешния брифинг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина