Лекари подкрепят служителите на Здравната каса в протеста им за по-достойни заплати

Автор: Plovdiv Now 2736
Лекари подкрепят служителите на Здравната каса в протеста им за по-достойни заплати

БЛС подкрепя справедливите искания на колегите, работещи в РЗОК и НЗОК за увеличение на заплатите, става ясно след заседание УС на Български лекарски съюз.

Припомняме, че преди дни в Пловдив служителите на здравната каса излязоха на протест, посочвайки, че заплатите им ги принуждават да мизерстват.

От Българския лекарски съюз подкепиха исканията на тях и колегите им от цялата страна, като посочиха:

"Оценката за труда им е оскърбителна и показва непознаване на отговорностите, които носят. Заплащането им не отговаря по никакъв начин на огромното натоварване, на което са подложени.  

Наред с необходимостта от увеличение на заплатите от БЛС сме на мнение, че е необходимо реформиране и рационализиране на щата в РЗОК в страната, оптимизиране и улесняване на процесите на работа на колегите, работещи в тези структури.

Решаването на проблема не минава през назначаването на стотици нови служители, на обидно ниски заплати. Подобна стъпка няма да доведе до по-добра организация на работа и няма да удовлетвори работещите там, а напротив - ще утежни и без това тромавата структура", посочват от съсловната организация. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина